ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

3d printen met pva en carbon

Door middel van een 3d printen kunnen verschillende objecten laag voor laag opgebouwd. De 3d printer wordt al in verschillende sectoren gebruikt. Er zijn zoveel verschillende objecten die er kunnen worden geprint. Voordat er geprint kan worden moet er eerst een digitaal ontwerp komen. Dit digitaal ontwerp is een zeer detailleerde bouwtekening. Alles moet tot in detail worden beschreven waardoor het object op een goede manier kan worden geprint. Het maken van een ontwerp klinkt heel makkelijk maar is in praktijk een stuk moeilijker. Vooral als het om een complex object gaat. De lagen worden stap voor stap geprint. De lagen zij echt heel dun waardoor complexe ontwerpen kunnen worden geprinte.

Wanneer er wordt beweerd dat de meest uiteenlopende producten kunnen worden geprint wordt er ook echt de meest uiteenlopende producten bedoeld. Er kan zelfs voedsel geprint worden. In eerste instantie klinkt dit misschien wel raar. Bij het printen van voedsel wordt er gebruik gemaakt van voornamelijk vloeibare ingrediënten. Terwijl het eten wordt gecreëerd wordt het door middel van de hitte ook meteen klaargemaakt. Tot nu toe kan er alleen gebruik worden gemaakt van simpele ingrediënten. Hierdoor kan er een voedzaam product laag voor laag worden opgebouwd. Hierbij zijn de bouwontwerpen vergelijkbaar aan een recept. Ook chocolade is een ideaal ingrediënt die geschikt is voor voedprinting.

Ook in de gezondheidszorg wordt er veel geëxperimenteerd met 3d printen. Zo worden er regelmatig protheses gebruikt. Dit zijn allemaal zeer complexe objecten die er worden geprint. Deze worden laag voor laag opgebouwd. Ook voor deze protheses moet er eerst een ontwerp worden opgebouwd. Met de hand de protheses ontwerpen kan vrij lastig zijn. Hier is een oplossing voor gevonden, waarbij er een scan kan worden gemaakt in 3d. Dit zijn scans in het zogenaamde STL –formaat.

Er zijn verschillende materiaalsoorten die er kunnen worden gebruikt voor het creëren van 3d objecten zoals Pva en carbon.

https://www.3dfilament.supplies

Related Posts

Artikel marketing en categorieën

Rezension Metallgartenzäune

Maak een reorganisatie niet te lastig