ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Artikel marketing en tennisarm

Artikel marketing voor meerdere websites is zeer arbeidsintensief en aan het eind van de dag kan het zijn dat men het gevoel heeft een soort tennisarm te hebben opgelopen. Vanwege de iedere keer weer nieuwe teksten die geschreven moeten worden voor artikel marketing, niet alleen geestelijk arbeid intensief. Bij artikel marketing moet men ook al deze teksten (artikelen) publiceren op externe websites. Voor beide acties heeft men steeds beide armen nodig en zit men vaak in dezelfde houding. Het is daarom aan te raden de activiteiten voor artikel marketing te verdelen over verschillende periodes van de dag. Bijvoorbeeld in de ochtend de teksten schrijven voor artikel marketing en dan andere dingen gaan doen (zelfs misschien wat gymnastische oefeningen). Daarna ergens in de middag deze teksten voor artikel marketing publiceren op de gevonden en passende externe websites. Met behulp van artikel marketing kan je je website naar een toppositie stuwen in Google.

Steeds weer artikel marketing

Wanneer men artikel marketing bijvoorbeeld met content marketing vergelijkt is het duidelijk waarom artikel marketing “onderschat” (eigenlijk niet geliefd) wordt. Voor content marketing moeten creatieve teksten, perfect passende kwaliteits afbeeldingen en video´s samengesteld worden en wanneer dit online staat is direct het resultaat te zien. Bij artikel marketing is dit duidelijk anders, er moeten artikelen van minimaal 400 woorden geschreven worden. Deze artikelen moeten een relevantie hebben met de te promoten website en iedere keer uniek zijn. Dit vergt naast boven beschreven “lichamelijke” activiteiten ook de nodige geestelijke creativiteit, artikel marketing is dus zowel lichamelijk als geestelijk arbeidsintensief.

Artikel marketing en externe websites

De eerder genoemde externe website moeten een bepaalde relevantie hebben ten opzichte van de te promoten website. Binnen deze externe websites is het van belang wanneer er verschillende categorieën aanwezig zijn waaronder met de artikelen kan publiceren. Deze categorieën moeten natuurlijk weer passen (relevantie) bij de te promoten websites. Op deze manier wordt men door de zoek machines beloond met een hogere positie. Binnen de artikelen moet een link verwijzing gemaakt worden naar de te promoten website. Zo´n link verwijzing wordt anker tekst genoemd. Ten aanzien van anker teksten gelden ook weer richtlijnen (al zijn die nergens “hard” te vinden). De primaire anker tekst is gelijk aan het belangrijkste zoekbegrip van de te promoten website. Echter deze primaire anker tekst mag op het totaal aantal link verwijzing maar 5% voorkomen, de overige 95% moet bestaan uit frases (stukjes tekst waarbinnen het belangrijkste zoekbegrip), URL-verwijzingen (de complete URL-naam), een actie (bijv. “HIER Informatie”) en dergelijke zaken. Met de juiste externe websites, de juiste categorieën en de diversiteit ten aanzien van de link verwijzingen wordt artikel marketing beloond door de zoek machines en uiteindelijk komt u aan de top met behulp van artikel marketing.