ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Bezuinigen op bedrijfskosten

Het hebben van een eigen bedrijf kan spannend zijn. Soms zijn er onverwachte kosten.

Het kan zo zijn dat je het als bedrijf zijnde momenteel financieel niet zo gemakkelijk hebt. Het kan ook zo zijn dat je kritisch kijkt naar de maandelijkse kosten. In deze blog zie je een aantal tips die je zullen helpen met bezuinigen op kosten van het bedrijf.

 

Overzicht

Het hebben van overzicht is erg belangrijk. Het is daarom slim om alle kosten op een rijtje te zetten. Het is belangrijk dat je alle vaste lasten en recente investeringen in een duidelijk overzicht plaatst. Als je klaar bent met dit overzicht kun je hier direct kritisch naar gaan kijken. Zo kijk je naar de kosten die je maakt. Misschien zitten er nog wel een aantal kostenposten tussen die helemaal niet nodig zijn. Die kun je dan gemakkelijk schrappen.

Een bezoekersregistratie systeem zorgt ook voor overzicht. Hierdoor weet je precies wie er waar aanwezig is en wat diegene aan het doen is. Er is ook een aanwezigheids app. Terwijl deze manier voor overzicht zorgt heb je dus minder mensen nodig die hier mee bezig zijn.

 

Besparen op kantoorartikelen

Tegenwoordig kunnen er steeds meer dingen online worden gedaan, dus kies ervoor om zoveel mogelijk in de cloud te werken. Zo bespaar je bijvoorbeeld ook wat papier. Dit is nooit helemaal weg te werken, want sommige dingen moeten eenmaal geprint worden. Dit betekent niet dat je meteen de duurste printer moet kopen. Tegenwoordig zijn er ook refurbished printers die grondig zijn geïnspecteerd. Deze printers zijn eerder gebruikt, maar ze zijn grondig geïnspecteerd en waar nodig zijn nieuwe onderdelen toegevoegd. Op deze manier kan je ook besparen op de aanschafwaarde van de apparatuur.

 

Het vergroten van effectiviteit en efficiëntie

Het is belangrijk om medewerkers handvaten te geven om efficiënter en effectiever te werken. Denk aan handige tools waarmee ze sneller kunnen werken, maar neem ook het initiatief om te rusten en flexibel te werken. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld ook dat je met wat beweging het beter kunt doen op het werk. Toch moet je wel met je personeel meedenken. Welke tijden vinden zij fijn om te werken en zijn zij ook efficiënt? Het kan heel goed dat een werkdag vanaf 7 uur ’s ochtends voor meer productiviteit zorgt.

http://economy.nl