ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Buitenspelen is gezond, koop een zandbak

Mensen luisteren graag naar verhalen over hun eigen jeugd. Het is leuk om samen met anderen terug te blikken naar de ‘goeie ouwe tijd’. Een bekend gezegde is als volgt: ‘vroeger was alles beter’. En soms is dat ook écht zo! Wat te denken over de tijd dat je na school buiten speelde met de vriendjes uit de hele straat tot je met tegenzin naar binnen moest voor het avondeten. Helaas komt dat tegenwoordig een stuk minder voor. Of we het nou willen of niet: de schermpjes rukken op. Kinderen zijn al vanaf jonge leeftijd gewend zich te vermaken met een smartphone of tablet. Er lijkt soms minder plek voor buitenspeelgoed. Gemiste kans!

 

Er gaat niets, nee níéts, boven buitenspelen. Gezellig in de zandbak spelen of tikkertje op een speeltoestel. De voordelen van buitenspelen zijn voor de meeste mensen wel bekend. Volgens onderzoek maakt het gelukkiger, is het goed voor de motoriek, wordt er iets geleerd over de natuur en kunnen kinderen hun energie goed kwijt. Hoe komt het dan dat er steeds minder wordt buiten gespeeld? Een van de redenen is dat er minder speeltoestellen in onze achtertuinen staan. Tijd om daar met z’n allen verandering in aan te brengen! Zorg voor kwalitatief goed buitenspeelgoed, zodat kinderen in de veilige achtertuin kunnen ontdekken hoe leuk het buitenspelen is.

 

Als u niet weet wat u aan moet schaffen, denk dan eens aan de volgende suggesties. De oude vertrouwde zandbak waar we allemaal groot in zijn geworden doet het altijd goed. Laat uw kinderen heerlijk tunnels graven en zandkastelen bouwen! Een zandbak kopen is zeker een goed idee. Als u er de ruimte voor heeft kunt u ook een houten speeltoestel kopen. Er is keuze uit verschillende varianten en vanaf een zeer scherp tarief heeft u er al een met schommels en glijbaan. De favoriet van ieder kind! Laat ze maar buitenspelen en de wereld ontdekken. Dat is zoveel waardevoller dan wéér een aflevering van een kinderserie.

 

 

https://www.buitenspeelgoed.nl