ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Content marketing inzetten voor webshops

Een duidelijke definitie van de term ‘content marketing’ is vrijwel zo goed als onvindbaar. Je vind overal een andere definitie en daarom is het ook een lastig begrip om te begrijpen, laat staat om het toe te passen. Desalniettemin is content marketing toch een erg populaire vorm van online marketing. Content marketing voor webshops inzetten is dan ook iets wat tegenwoordig erg vaak voorkomt. Door de kracht van content marketing worden webshops en de artikelen van de webshops beter gevonden in Google, waardoor er meer traffic naar de site wordt gegenereerd.

Wat is het belang van goede productomschrijvingen?

Een van de misschien wel belangrijkste onderdelen van een webshop zijn de productomschrijvingen. In de omschrijving van een product kun je enorm veel informatie kwijt over het product. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur en de maat. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Het is bij de omschrijving van de product informatie erg belangrijk dat je zo veel mogelijk informatie over het product verschaft. Het blijft dus zeker niet alleen bij kleur en maat. Nee, denk ook eens aan het materiaal, de collectie, hoe het zit met de voorraad en meer! Wat daarnaast ook erg belangrijk is, is dat je bij de content rekening houd met consistentie. Wanneer je bij de ene product omschrijving gebruikt maakt van het merk ‘Nike’, dan is het aan te raden om dit bij elke pagina te doen. Dus niet dat je bij de ene schoen het merk ‘Nike’ noemt, terwijl je het op de andere pagina benoemd als ‘Nike Air’ of ‘Nike schoen’. Consistentie is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de product omschrijving, maar het is zeker aan te raden om hier wel rekening mee te houden!

Content marketing uitbesteden

Aangezien deze vorm van marketing niet de gemakkelijkste is, kan het misschien een goed idee zijn om content marketing uit te besteden aan een professioneel bedrijf dat hier dagelijks mee bezig is, en dus ook goed op de hoogte is van alle tricks en trends!

http://www.smpa.nl/