ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

De beste optie

Achteruitrijden met een groot gevaarte is niet altijd even makkelijk. Vaak zijn deze voertuigen ook nog eens niet uitgerust met extra spiegels of een camera Vanzwitserland. Dit kan andere weggebruikers in gevaar brengen. Vooral als het gaat om het achteruit rijden van zo een voertuig.

Misschien heb je het wel eens gehad, je rijd met de auto of fiets een smallere weg in, en er rijd een vrachtwagen voor je. Maar dan blijkt dat de vrachtwagen de verkeerde afslag heeft genomen en eigenlijk terug moet. Wat er dan vervolgens gebeurt zal je iedere keer weer verbazen. De vrachtwagen wil het hele stuk achteruit gaan rijden, of gaan keren. Er is weinig ruimte en tal van andere auto’s. Het achteruitrijden gaat altijd maar net goed, gelukkig hebben de vrachtwagen bestuurders dit vaker gedaan maar zal het toch veiliger zijn wanneer er meer zicht zou zijn tijdens het achteruitrijden. Dit geld niet alleen voor vrachtwagens maar ook voor grote landbouw voertuigen, brandweer auto’s en andere grote voertuigen met weinig zicht.

Nu zijn er verschillende mogelijkheden ter beschikking, een daarvan is extra spiegels monteren zodat er extra zicht gemaakt kan worden als er in de spiegels wordt gekeken. De andere mogelijkheid is om achteruitrijcamera’s te monteren aan het voertuig. Bij deze achteruitrijcamera’s zijn er twee verschillen te onderscheiden. De achteruitrijcamera set en de achteruitrijcamera analoog. Van de analoge camera weten we hoe het werkt. Maar hoe werkt de draadloze variant.

Een draadloze achteruitrijcamera werkt met een digitale zender en ontvanger. De techniek die gebruikt wordt is gecodeerd, voor zover belangrijk is, kan er in principe niemand mee kijken. De zender en de ontvanger kunnen apart maar ook aan elkaar worden verbonden wat betreft de voeding (elektriciteit) van het apparaat. De digitale en dus draadloze techniek zal in 95 van de 100 gevallen voor de analoge camera worden gekozen.

http://vanzwitserland.nl