ECMP
Image default
Art

De juiste inhoud doorgeven voor een geslaagd cold call gesprek

Cold calling is vermoeiend. Dat geef ik toe, maar dat wil niet zeggen dat je geen succes kunt boeken met koudbellen. Een cold call gesprek voer je uit met de beste technieken en door de beste inhoud op het juiste moment door te spelen. Cold calling en telefonische acquisitie vereist expertise. Hier zijn er enkele tips die je kun gebruiken om jouw inhoud op de beste wijze door te geven.

Goed onderzoeken

Niemand pakt zomaar de telefoon en begint te bellen. Voordat je een bedrijf belt ga je altijd eerst onderzoeken wat de kerntaken zijn van het bedrijf en hun doel. Ga goed onderzoeken hoe jouw product of dienst kan bijdragen aan hun bedrijfsdoel. Vertel die koppeling aan het bedrijf tijdens het gesprek. Geef ze aan hoe zij vooruitgang kunnen boeken met jouw product. Het is belangrijk dat je weet met wie je praat en dat kan je alleen doen door onderzoek.

Wat wil je bereiken met het gesprek

Ga ook na wat je met het gesprek wilt bereiken. Met cold calling is het onmogelijk om als doel te hebben “verkopen”. Het belangrijkste doel van cold calling is het maken van een afspraak met de klant. Dat moet het ook zijn. Een klant heeft meer vertrouwen als die jouw product of dienst voor zich ziet. Probeer zo realistisch mogelijk te zijn wanneer je jouw doel opstelt.

Het gesprek

Hoe begin je het gesprek? Dit is een belangrijk onderdeel van cold calling. Het gezegde: “de eerste indruk is blijvend” geldt ook hier. Hoe begin je het gesprek? Schrijf op papier, waarmee je zal beginnen. Het is jouw enige kans de aandacht van de klant te trekken. Begin met het begroeten, onder vermelding van jouw volledige naam en waar je werkt. Geef de klant de tijd om ook te begroeten. Vervolgens verwijs je naar een triggergebeurtenis die specifiek is voor jouw klant. Dit kan je vinden als je goed onderzoek hebt verricht.

Bouw rapport

Als je eenmaal voet aan de grond hebt gekregen in het gesprek, is jouw volgende doel om een ​​soort band met de potentiële klant op te bouwen en te laten zien dat je hun zakelijke en specifieke behoeften begrijpt. Doordat je de klant ook laat praten over hun werk, creëer je kansen om te inzichten te krijgen over de problemen van het bedrijf. En op die problemen kan jij met jouw product of dienst inspelen.

Biedt jouw oplossing aan

Zodra het gesprek vaart begint te krijgen, is het tijd om de klant jouw positioneringsverklaring te geven en hen aan te moedigen meer te vertellen over hun specifieke pijnpunten en hoe jij die kunt oplossen. Jouw positioneringsverklaring is slechts een korte beschrijving van jouw product of dienst, voor wie deze bedoeld is en wat deze voor hen kan doen.

Sluit goed af met een uitnodiging

Nu hoef je het alleen nog maar aan elkaar te koppelen door een vervolggesprek of vergadering voor te stellen, waar jij en de klant een dieper gesprek kunnen voeren over wat jouw bedrijf kan doen om hen te helpen.