ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

De kosten van het laten maken van een website

Het blijkt dat corona een invloed heeft op betaalmogelijkheden en betaalgedrag. Zo wordt het contant betalen aan een kassa niet gestimuleerd. Tegelijkertijd vinden online aankopen steeds vaker plaats. Dit gaat gepaard met verminderde toegang tot de horeca en fysieke winkel. Het Centraal Bureau voor Statistiek meldt dit.

 

Betaalmiddelen

Door een samenwerking kan het Centraal Bureau voor Statistiek bepaalde gegevens beschikbaar stellen. Deze gegevens gaan over de ontwikkeling van een aantal belangrijke betaalstromen voor Nederland. Er is onderzoek gedaan naar betaalmiddelen als creditcard, PIN, contant geld en iDEAL. Voor deze betaalmiddelen is er onderzocht of de coronacrisis effect heeft op het aantal betalingstransacties, geldopnames en het bedrag wat totaal in een week besteed wordt. Er zijn meer aankopen die online plaatsvinden. Het is vaak zo dat deze aankopen dan gebeuren op een website. Zo een website is er niet zomaar. Je kan een professionele website laten maken. Hier betaal je in de meeste gevallen wel geld voor. Maar wat zou het kosten? In deze tekst leer je er meer over.

 

Soorten pakketten

Zoals we allemaal waarschijnlijk weten, hebben websites domeinnamen en hosting nodig. De kosten zijn soms onduidelijk en kunnen variëren. Dit komt vooral doordat aanbieders van hostingdiensten vaak veel verschillende softwarepakketten aanbieden. Dit maakt het moeilijker om de juiste keuze te maken. De kosten voor het maken van de site zijn afhankelijk van een paar punten. Deze factoren zijn bijvoorbeeld jouw wensen, de tools die worden gebruikt en de grootte van de website. Als je een grote website wilt met veel pagina’s, zijn de technische eisen ook hoger in vergelijking met die van een kleine website. Daarom heb je een krachtige host nodig om goed te werken. Je stelt doorgaans minder eisen aan persoonlijke websites. Een website laten bouwen is zeker geen slecht idee, zolang je weet wat je wilt besteden en hoe het eruit moet gaan zien.

 

Een optie die goedkoper is

Er zijn meerdere manieren. Je kan ook zelf een website programmeren. Je hoeft dan alleen te betalen voor de webhosting en de domeinnaam. Wanneer iemand anders de website voor je maakt zal het professioneler ogen. Daarnaast is het zelf maken van een site, met behulp van een CMS of website builder, een klus die minder tijd kost in vergelijking met het zelf programmeren van een website.

http://edit4u.nl