ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

De manier om een rommelige studentenkamer te voorkomen

De manier om een rommelige studentenkamer te voorkomen

Het is algemeen bekend dat de gemiddelde student erg rommelig is. De slaapkamers van de meeste studenten zien er alles behalve opgeruimd uit. Uit onderzoek blijkt dat dit in veel gevallen te maken heeft met een gebrek aan ruimte. Veel spullen passen niet in of op de daarvoor bedoelde meubels. Grotere varianten kosten vaak te veel geld voor studenten. Om de rommel toch ergens kwijt te kunnen, is het in dit geval beter om als student belangrijke meubels zelf in elkaar te zetten. Het enige wat je nodig hebt zijn wat planken, kleuren verf, Snelbouwschroeven en gipsplaatschroeven. Maar welke meubelen kan je als student daarmee het beste gaan maken om te voorkomen dat je kamer een puinhoop wordt?

Boekenkast

Eén van de grootste oorzaak van een rommelige studentenkamer is het feit dat zij vaak niet beschikken over een goede boekenkast. En wanneer zij die wel hebben, is die te klein voor alle boeken die tijdens een vierjarige opleiding nodig zijn. Het gevolg daarvan is dat er boeken belanden op plekken waar die niet horen.

 

Bureau

Naast te kleine boekenkasten, hebben studenten zelden een bureau dat groot genoeg. Vaak is het mogelijk om op de bureau die zij wel hebben alleen een laptop te plaatsen. Voor pennenbakjes, snacks, aantekeningen en bijvoorbeeld een rekenmachine is dan te weinig ruimte. Die dingen belanden dan helaas vrijwel altijd op de grond.

 

Kledingkast

Misschien wel het allerbelangrijkst is de kledingkast. Maak een kast die groot genoeg is voor alle overhemden, vesten, shirts en andere kledingstukken. Zorg ervoor dat het onnodig is dat kleding blijft rondslingeren in je kamer.

 

Een studentenkamer ziet er over het algemeen alles behalve opgeruimd uit. De voornaamste reden hiervan is de te kleine meubels die studenten vaak hebben. Omdat meubels die groot genoeg zijn vaak buiten het budget vallen, is het raadzaam om de belangrijkste meubelen in ieder geval zelf te maken als student. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn wat planken, verfpotten en snelbouw- en gipsplaatschroeven. Een rommelige studentenkamer behoort daarna heel snel tot het verleden tijd. 

https://www.bnvtools.nl/