ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

De organisatie van verschillende marketingactiviteiten

Het organiseren van online marketingactiviteiten is niet eenvoudig

Hoe een onderneming de online marketingactiviteiten inplant in de organisatie is afhankelijk van het gekozen business model. Internet maakt een essentieel onderdeel uit van de interactie tussen klant en organisatie en is daardoor verweven met de bedrijfsprocessen. De communicatie met de gebruiker van een website raakt verschillende onderdelen in de organisatie. Vragen over producten of diensten kunnen bijvoorbeeld aan de klantenservice gesteld worden. Het bestelproces raakt naast de marketingspecialisten ook de sales, logistiek en klantenservice afdeling. Het organiseren van online marketingactiviteiten is daardoor niet eenvoudig.

Waarom is het verstandig om uit te besteden?

Sommige bedrijven twijfelen of ze de online marketingactiviteiten zullen uitbesteden of dat zij dit zelf zullen gaan doen. Het is verstandiger om de activiteiten uit te besteden, omdat deze externe partijen hier ontzettend veel over weten. Zij doen deze online marketingactiviteiten immers dagelijks. Wanneer je besluit om deze activiteiten uit te besteden kan je aankloppen bij drie verschillende bureaus:

  • Platformbureaus: organisaties die complete websites ontwikkelen
  • Campagnebureaus: bureaus die activiteiten uitvoeren gericht op het generen van bezoek naar de websites
  • Creatieve bureaus: bureaus die reclameconcepten en -ontwerpen opstellen

Sommige organisaties beschouwen het externe bureau als een leveranciers, terwijl andere organisaties hen als een partner beschouwen. Door een partnerschap aan te gaan, maak je het bureau medeverantwoordelijk voor het resultaat.

https://www.teamnijhuis.nl/