ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Doei oude deuren – hallo nieuwe aluminium schuifpui

Het is heerlijk vind ikzelf om onze projecten in huis online te delen omdat de kleinste veranderingen het grootste verschillen kunnen maken en onze nieuwe aluminium schuifpui is zeker een van die projecten! Eindelijk zijn we van de vreselijke openslaande deuren af die naar de tuin leidden. Ik heb ze altijd al gehaat, maar toen we hier kwamen wonen, stond het onderaan een lange lijst van prioriteiten. Ze sloten niet meer goed, waren te klein voor de opening en ze lieten een hele hoop kou binnen. Het aanpakken van de achterkant van ons huis is iets wat we al jaren uitstelden.

Aluminium schuifpui zorgt voor positieve effecten

Het was een lastige klus, waarbij de oude muren moesten worden opengebroken voordat de nieuwe aluminium schuifpui geplaatst kon worden. Onze tuin ligt niet gunstig qua zonlicht en de serre ernaast blokkeert veel licht aan de achterkant van ons huis. Door de hoeveelheid glas te verdrievoudigen hoopte ik dat het zowel intern als extern een aantal positieve effecten zou hebben. Na veel onderzoek hebben we onze schuifpui besteld bij Schipper Ede. Binnen een paar uur was de deur gemonteerd en het was nu aan ons om de bestaande ruimte, van binnen en van buiten, aan te kleden. Het licht en het gevoel in deze hele ruimte is veranderd sinds dat vreselijke plastic oude gedrocht uit de ruimte is gehaald.

Enorme vooruitgang

Vroeger haatte ik het om naast die oude openslaande deuren te zitten. Eindelijk, na jaren (en ik bedoel sinds jaar en dag) kan ik nu een kleine fauteuil in de keuken plaatsen. Ik kan nu gaan zitten en wijn drinken terwijl mijn echtgenoot en ons kind samen spelen. Eerlijk gezegd kan ik zeggen dat het vernieuwen van de oude deuren ons 20 cm extra bruikbaar vloeroppervlak  opgeleverd (samen met twee keer zoveel licht als zijn plastic voorganger), deze ruimte zo veel groter en bruikbaarder heeft gemaakt en de perfecte plek voor mij om te zitten. Ik ben zo blij met het resultaat. En komend jaar is het eindelijk tijd om de buitenruimte aan te pakken zodat we komende zomer heerlijk kunnen genieten zowel binnen als buiten.