ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een inbraak voorkomen

Een woninginbraak, het kan iedereen overkomen. Het geeft een onveilig gevoel en kan ook voor veel stress zorgen. Maar ze zijn voor een groot deel te voorkomen, vandaag wordt gekeken naar wat er gedaan kan worden om een inbraak te voorkomen.

 

Het licht aan

Het klikt zo simpel en het is ook zeer makkelijk te doen, maar wordt toch snel vergeten. Een goede maatregel om te nemen is het huis er bewoond uit te laten zien. Dat doe je door de lichten aan te zetten in de keuken en/of boven. Zorg er ook voor dat de post uit de brievenbus is, als je een paar dagen weg bent kan je hiervoor de buren of een vriend(in) vragen. Hierdoor is dat kans al wat kleiner dat je slachtoffer wordt van een inbraak.

 

Waardevolle spullen goed opbergen

Een TV zal je niet zo snel weg kunnen zetten, maar kleine spullen zoals sieraden, juwelen, laptops, mobiele telefoons kunnen makkelijk worden opgeborgen. Dingen die je niet zo snel gebruikt maar wel erg dierbaar of op een andere manier waardevol zijn kunnen bijvoorbeeld worden opgeborgen in een kluis. Als er daadwerkelijk wordt ingebroken zijn je belangrijkste spullen dan zo goed als veilig.

 

Alles op slot

Een inkoppertje, maar het wordt hier niet voor niets vermeld, mensen laten als ze kort weggaan nog wel eens hun deur of ramen van het slot af, waardoor het vrij spel is voor eventuele inbrekers. Zorg ervoor dat echt alles op slot zit als je weg gaat, ook al je maar voor 5 minuutjes weg bent.

 

De ultieme beveiliging

Natuurlijk zijn er ook nog meer geavanceerde opties, zoals het laten plaatsen van een inbraakalarm of camera beveiliging. Hiermee kan je echt gerust zijn dat er niet veel zal gebeuren, mocht er worden ingebroken is er genoeg bewijs om hopelijk de daders ook op te pakken.

 

Al met al blijft het opletten met inbrekers, maar er zijn genoeg opties om gerust te zijn over de kans dat het daadwerkelijk gebeurd. Over het algemeen kan er met een beetje oplettendheid al veel worden voorkomen.

 

 

 

https://www.groenewegendelft.nl/