Business / Marketing and Advertising

Foto’s voor marketing

Heb je een leuk feestje, organiseer je er zelf een. Een bruiloft, verjaardag of een jubileum. Het is altijd leuk om herinneringen hier van te hebben. Sommigen doen het met de verhalen die de rondte in gaan, anderen doen het met een video. Maar verreweg de meesten mensen laten foto’s maken. Slechts één foto zegt duizend woorden. Het is super om mooie foto’s van de perfecte dag te hebben.

Maar niet alleen voor je zelf is het leuk om foto’s te hebben van je super feest. Ook in de clubs lopen de fotograven veel rond. Event fotografie neemt steeds meer toe en wordt echt een hot item. Bedrijven en discotheken gebruiken de fotograaf als een soort marketing. Zijn er mooie foto’s gemaakt, zie je deze vaak terug op de site van de desbetreffende zaak. Als de persoon van de foto er achter komt dat het een mooie foto is geworden zetten ze deze tegenwoordig vaak op internet. Op de foto staat in het hoekje rechts onderin vaak waar de foto is genomen. Anderen die de foto zien zien ook de plek waar het event is geweest. Met als uiteindelijke gevolg dat mensen eerder naar die gelegenheid gaan omdat ze van de foto hebben gezien dat het een leuke plek is.

Tegenwoordig worden bijna overal foto’s van gemaakt, het is ook niet erg als er een aantal mislukken omdat je ze toch direct kunt wissen. Dit kon vroeger helaas nog niet toen er alleen nog maar werd gewerkt met een filmrolletje. Een van de event photographers uit Amsterdam is Remydeklein.com. Hij is gespecialiseerd op het gebied van events, en heeft al op veel grote festivals gestaan zoals ADE, UMF, a state of trance en the flying dutch. Daarnaast doet hij ook veel voor commercials en interieur & architectuur en fotografeert hij corporate events.

http://remydeklein.com