ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe schrijf ik een SEO tekst?

Optimaliseren voor Google wordt steeds ingewikkelder. Waar men voorheen nog enkele vaste ‘trucjes’ moest uitvoeren om bovenaan in de zoekmachine te komen, is het tegenwoordig ietwat gecompliceerder. Zo ook het schrijven van een SEO tekst. Men zegt dat je tegenwoordig je vooral moet concentreren op ‘kwalitatieve’ content? Maar wat is kwalitatieve content eigenlijk? En hoe schrijf je een SEO tekst? Je leest het hieronder! Zoekwoorden bepalen

Voordat je een SEO tekst gaat schrijven, is het belangrijk om te bepalen wat het onderwerp van deze tekst is en op welke zoektermen je je gaat richten. Deel dit op in twee onderdelen:

  1. Hoofdzoekwoorden
  2. LSI zoekwoorden

De hoofdzoekwoorden gebruik je als hoekstenen van jouw SEO tekst. Toch moet je Google ook voldoende content kunnen bieden. Hier komen de LSI zoekwoorden om de hoek kijken. Wanneer je een verhuisbedrijf hebt, kunnen jouw hoofdzoekwoorden zijn:

–        Verhuisbedrijf

–        Verhuizer

Om extra context te bieden, kun je vervolgens LSI termen gebruiken als:

–        Wagen

–        Lift

–        Doos

–        Handyman

–        Etc.

Wanneer je dit eenmaal hebt, kun je je gaan richten op het schrijven van de SEO tekst.

Zoekwoord op belangrijke plekken

Een goede SEO tekst heeft de belangrijkste zoekwoorden op cruciale plekken. Denk hierbij niet alleen aan de heading en de bodytekst, maar ook in de SEO Titel, de Meta Description, de URL en de alt-attributen. Het is zaak om dit op een subtiele manier in al deze onderdelen te doen, zodat Google voldoende snapt waar de pagina over gaat en je niet met zoekwoorden hoeft te spammen in de bodytekst.

Kom je er toch niet uit?

Toch moet je een beetje feeling hebben om een goede tekst te kunnen schrijven voor zoekmachines. Wil je dit toch liever uitbesteden, dan doe je er goed aan om een SEO tekstschrijver in te huren.