ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe werkt de autoveiling

Ben jij het wachten ook zat? Wil jij ook gewoon je auto verkopen binnen 1 dag? Maak dan kennis met de autoveiling! De autoveiling is de snelste manier om je auto te verkopen en bovendien levert dat nog het meeste geld op ook! Lees verder om meer te weten te komen over de autoveiling.

 

Hoe werkt de autoveiling

Het aanmelden van je auto bij een autoveiling kost vaak niet meer dan 5 minuten. Dat is veel minder tijd die je anders kwijt geweest zou zijn aan het schrijven van de advertentie op een advertentiesite. Daar moet je zelf je verkoop verhaal in elkaar flansen. Bij de autoveiling geeft je alleen de informatie op die van belang is voor een autobedrijf. Na het invullen van je kenteken wordt alle voertuig informatie al automatisch opgehaald en dat scheelt tijd. Daarna kun je informatie opgeven wat niet algemeen bekend is zoals het recentelijk gepleegde onderhoud en eventuele schade. Hier kun je nog een foto van bijvoegen. Als de aanmelding compleet is dan komt de auto online in de veiling te staan. De veiling is niet openbaar maar gesloten. Dat betekent dat alleen aangesloten autobedrijven een kijkje kunnen nemen in de veiling en kunnen bieden op auto’s. De veiling sluit na 24 uur waarna er niet meer geboden kan worden. Dit betekent dat de autobedrijven niet alleen actief moeten zijn, maar ook actief zijn. Na 24 uur is het hoogst behaalde bod bekend en wordt deze aan de verkoper doorgestuurd. Het bod is vrijblijvend wat inhoudt dat de auto niet verkocht hoeft te worden. Wil je de auto (helemaal) niet verkopen dan is dat natuurlijk ook goed. Het bod is de gegarandeerde verkoopprijs. Voor die prijs verkoop je dus daadwerkelijk je auto waarover achteraf geen discussies meer ontstaan. Je doet zaken met erkende autobedrijven welke bij de overdracht van de auto direct een vrijwaringsbewijs kunnen overleggen. Het afgesproken bedrag wordt direct uitbetaald. Zo kun je de auto verkopen binnen 1 dag voor een super goede prijs.

 

Altijd een hoge prijs

De prijs is altijd hoger dan die van een auto inkoper, een handelaar of bij het inruilen van je auto. Probeer de autoveiling gratis en vrijblijvend uit want je hebt niets te verliezen. Je komt er gratis achter wat je auto nu echt waard is en waarvoor je hem ook daadwerkelijk kunt verkopen.