ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Kiezen van een ambacht

Tegenwoordig zijn er een heleboel beroepen die je kan uitoefenen, mits je de opleiding ervoor hebt. Voor veel mensen, en dan vooral jongeren, is het niet makkelijk om te kiezen om wat ze nou eigenlijk willen worden later. Wat opvallend is, is dat veel mensen ervoor kiezen om het bedrijfsleven in te gaan en de oude ambachten van vroeger links laten liggen. Er zijn in de loop der jaren een hoop ambachten ontstaan die nog steeds op grote schaal worden uitgeoefend en waar ook een goed salaris in valt te verdienen.

Het slagersvak is een voorbeeld van een vak dat al jaren word uitgeoefend en nog steeds veel voorkomt. Vroeger zorgde de slager voor al het vlees voor het dorp. Dit was echter wel lastig aangezien ze toen nog geen koeling hadden. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan worden opgelost. Ten eerste kon de slager in de winter slachten en ervoor zorgen dat die een koelkelder had. Zo kon die al het vlees in de kelder opslaan en bleef het voor een langere tijd goed. Dit was helaas niet altijd even effectief. Wat ook vaak werd gedaan is dat het vlees werd gerookt of werd gedroogd, waardoor het lang goed bleef en het niet hoefde te koelen. Tot slot werden dieren gewoon het hele jaar gehouden en geslacht wanneer het vlees op was. Zo was er ten alle tijden vlees. Dit was echter niet altijd even handig, aangezien er in de winter een stuk minder voer was om de dieren mee te voeren. Waardoor ze veel vet kwijtraakte en dus minder vlees produceerde.

Een ander ambacht wat in het verleden vaak werd gecombineerd met het slagersambacht, is rietdekken. Rietdekkers dekte vaak in de zomer de daken van onder andere boeren, en in de winter slachtte ze het vee bij de boeren.

http://www.rietwerk.nl/