Leadgeneratie heet in Duitsland Kundenakquise

Of het nou in Nederland is waar men leads nodig heeft of in Duitsland, slechts de woorden voor het proces zijn verschillend, de uitvoering niet. In Nederland heet het leadgeneratie, in Duitsland Kundenakquise, Akquise of Neukundenakquise. Een verkoper die wordt opgezadeld met slechte leads raakt gedemotiveerd en komt niet tot zaken.

Dit houdt hij of zij een tijdje vol, maar als er met de aangeleverde leads niet gescoord kan worden, dan vertrekt uw verkoper. Als hij dit niet doet, wordt hij depressief, want een groot deel van de inkomsten hangt er vanaf. En als er aan het eind van de maand niet genoeg op de rekening staat, dan krijgt hij of zij van de partner ook nog eens op zijn of haar dak.

Goede leadgeneratie is in het Duitse gute Kundenakquise

Goede leadproviders leveren goede en gekwalificeerde leads. Maar krijgen de verkopers goede leads en zijn zij niet in staat om te scoren, dan moet er verder worden gekeken.

Analyseren
Als de verkoper met exclusieve en gekwalificeerde leads geen 80% conversie naar business heeft, dan wordt het tijd om een goed gesprek te hebben met de verkoper. Ongetwijfeld zullen de argumenten aan de hele wereld en de crisis liggen, maar de klant gaf een verkoopsignaal af door zich te melden bij de leadprovider. Mogelijk is uw verkoper slechts een account manager. Dan dient er ook een andere beloningstructuur te worden afgesproken. Geeft uw verkoper de schuld aan de leadprovider, dan moet u als salesmanager contact opnemen met de leadprovider. Een echte professionele organisatie zal u een voorstel om een conference call te organiseren.

Kwalificeren gedurende leadgeneratie en Kundenakquise

Tijdens deze vergadering zal de potentiële klant, de verkoper, marketing medewerker die de lead kwalificeerde, uw als salesmanager en de teamleider van de leadprovider aanwezig zijn. Dit kan heel confronterend zijn voor uw verkoopmedewerker. Mogelijk was hij te laat, stonk hij naar drank, zweet of uit de mond. Was hij arrogant, luisterde hij of zij niet naar de klant. Het kan aan veel factoren liggen, maar u bent alleen gebaat bij nieuwe omzet. Er bestaat in Europa zelfs één organisatie die zelfs garantie geeft op de leads. Voldoen deze niet, dan hoeft u niet te betalen en krijgt u zelfs € 50. Navraag leert dat er nog nooit een betaling uitgevoerd diende te worden. De organisatie dit doet is Virgoleads.com.

Meer informatie: http://www.kiedrowski-marketing.de/