ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Nederland van het gas af

De Nederlandse overheid wil haar bevolking zo veel mogelijk van het gas af zien te krijgen in de komende jaren. Hier zijn ze al deels mee bezig door het aanleggen van windmolenparken en andere ideeën om zo veel mogelijk groene energie op te wekken. We hebben energie ook hard nodig aangezien iedereen er gebruik van maakt. De een verbruikt natuurlijk meer energie dan de ander, maar het feit blijft wel dat we er allemaal gebruik van maken. Naast dat de overheid hier druk mee bezig is kan je ook persoonlijk je steentje bijdragen op allerlei verschillende manieren. Zo kan je letten op je energieverbruik, maar je zou ook kunnen overwegen om zonnepanelen te laten plaatsen op je dak.

De kosten

Nu vraag je je misschien af wat kosten zonnepanelen eigenlijk? Net als met vele andere producten kan dit heel erg variëren. Er zijn verschillende opties op de markt beschikbaar in verschillende prijsklassen. De zonnepanelen prijs zult u dus zelf uit moeten zoeken aan de hand van uw budget. Wanneer u een systeem van 10 zonnepanelen zou laten plaatsen moet u ook nog eens rekening houden met installatiekosten. Bij het hiervoor benoemde voorbeeld zou u kunnen rekenen op zo’n €5000,- aan installatiekosten. Dit is uiteraard wel een eenmalige investering die u op de lange termijn weer terug kunt verdienen, omdat de energiekosten zullen dalen. Gemiddeld gezien, maar dit kan uiteraard ook verschillen, duurt het ongeveer tien jaar voordat deze investering is terugverdiend op uw energierekening. De zonnepanelen kunnen tegenwoordig wel tot zeker 25 jaar mee gaan mits ze van goede kwaliteit zijn en op een juiste manier zijn geïnstalleerd. Maar dat spreekt eigenlijk voor zich.

Steeds meer aanbod

Aangezien het laten plaatsen van zonnepanelen steeds populairder wordt zijn er ook steeds meer bedrijven in gespecialiseerd. Hierdoor is er een ruime keuze voor de consument. Maar voordat u een aankoop doet, zorg er dan voor dat u uw research heeft gedaan en laat u juist informeren.