ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Online kandidaten vinden

 

Wanneer u probeert het beste talent te vinden om uw bedrijf te laten groeien, is de beste tactiek om ervoor te zorgen dat u uw baan voor beste kandidaten zichtbaar. Als klein bedrijf kan het moeilijk zijn om toptalent te vinden en te werven. Door niet over de middelen te beschikken die in het algemeen aan grotere bedrijven worden geboden, moeten kleine bedrijven tactvol en strategisch zijn in hun wervingsprocessen.

 

Eerst moet u een pagina met vacatures op uw website hebben. Mensen kunnen om een andere redenen naar uw site komen, en misschien niet voor de vacatures, maar door een vacaturepagina te zien, zullen ze op de hoogte zijn.  Deze mensen kunnen op hun beurt je plaatsing aanbevelen aan hun vrienden of familie.

 

Vindazo is een van de grootste vacaturesite in België met meer dan 80.000 werkzoekenden die de site per maand gebruiken. Het is voordelig om om hier met uw vacature te beginnen. Ook zijn twee interesante vacaturesites,  Nieuwejobs.com en Techtopjobs.com/, gestart in het midden van de jaren 2013 en blijven topposities voor het vinden van talent. Deze sites zijn nog steeds twee van de meest vertrouwde bronnen en bestrijken vrijwel elke carrière. 

Nieuwejobs.com heeft meer dan 100.000 vacatures , terwijl Techtopjobs.com consequent meer dan 15.000 techniesche vacatures heeft.

Vacature plaatsen

 

 

LinkedIn is het grootste professionele netwerk. U kunt uw vacature plaatsen en een potentiële 150 miljoen gebruikers bereiken. Door gebruik te maken van LinkedIn kunnen werkgevers de connecties van sollicitanten gemakkelijk zien en referentiecontroles uitvoeren. LinkedIn maakt het ook gemakkelijk om vacatures te delen.

 

Het soort baan of benodigde vaardigheden kan ook een rol spelen bij het plaatsen van uw baan. LinkedIn is zeer effectief gebleken voor management- en leidinggevende functies. Er zijn ook vacaturesites die zich richten op specifieke carrières. Als je media-ervaring en -mogelijkheden nodig hebt, probeer dan Mediabistro, het beste voor mediagerelateerde functies zoals schrijvers, editors, producenten en grafisch ontwerpers. Voor op technologie gerichte banen heeft de Dice-vacaturesite een groot aantal technologische professionals.

 

Uw bedrijf moet actief zijn op sociale media en in het minst sociale werving gebruiken om te profiteren van Twitter en Facebook om een ​​groot aantal mensen in korte tijd te bereiken, wat geweldig is voor vacatures. Het uitstekende van sociale media is dat het meestal uw volgers zijn die al in uw bedrijf zijn geïnteresseerd en alles dat via sociale media wordt gedeeld, gemakkelijk opnieuw kan worden gedeeld. Wat nog beter is, is dat bedrijven hun vacatures rechtstreeks op Facebook kunnen plaatsen zodat geïnteresseerde personen kunnen bekijken en solliciteren zonder Facebook te verlaten.

Links

https://www.vindazo.be/

https://www.vindazo.be/pages/voor-werkgevers/