Business / Marketing and Advertising

Outsourcing leadgeneratie voor leads is de trend

De ‘oudere’ salesmanagers en verkoopleiders verwachten dat iedere verkoper geschikt is leadgeneratie te bedrijven om leads te verkrijgen. De praktijk is grillig en de verkoper is slechts een schakeltje in een verkooptraject. Vooral de verkopers buiten de Retail wereld. Meer specifiek gaat het over verkopers die actief zijn in de verkoop van dienstverlening of producten in het B2B-segment. In Vlaanderen en Nederland wordt gesproken over de klein of groot zakelijke markt. De traditionele manier van verkopen werkt nog altijd voor de duurdere diensten en producten. Toch is er in dit segment ook een verschuiving gaande. De klanten zijn beter geïnformeerd en stellen kritischere vragen met betrekking tot de producten en diensten. De komst van het internet brengt een aangename bron van aanvullende informatie en kennis. Het vergelijken van leveranciers is er des ondanks toch niet gemakkelijker op geworden.

Beloningsmodellen bij leadgeneratie voor leads

Traditioneel ontving de verkoper een basissalaris en een extreme bonus gelieerd aan de behaalde targets.
Aangezien de verkoper minder invloed kan uitoefenen op het salesproces wordt er tegenwoordig meer gekeken naar een vaste beloning, secundaire arbeidsvoorwaarden en een gematigde bonus. Vaak wordt ook een bonus voor het hele salesteam opgetuigd, omdat de volledige afdeling betrokken kan zijn bij het binnenhalen van een nieuwe klant. Het is dan slechts de verkoper die de handtekening gaat ophalen. Dit is gechargeerd, maar de kwaliteit van de verkoper is minder van doorslaggevend belang voor veel klanten. Het imago van het bedrijf waar zaken mee wordt gedaan is des te belangrijker. Dit begint met de presentatie van de organisatie op het internet, tot aan de afhandeling van ‘problemen’. Daarnaast is feedback van andere klanten ook belangrijker geworden. Facebook en andere social media zijn hierbij van doorslaggevend belang.

Besparing dankzij leadgeneratie voor leads

Om te kunnen besparen op het genereren van leads en het opzetten van efficiëntere salesorganisatie wordt daarom steeds vaker gebruik gemaakt van externe leadgeneratoren.

Meer informatie: https://www.virgoleads.com