ECMP
Image default
Offers

Overstappen van een tweewieler op een driewieler

Als fietsen op een tweewieler niet meer zo makkelijk gaat, dan is het een goede optie om over te stappen op een driewieler fiets. Het is jammer om te stoppen met fietsen, omdat fietsen veel voordelen heeft. Ben je benieuwd of een driewieler iets voor jou is? Lees dan verder! 

 

Voordelen 

Fietsen heeft ontelbaar veel voordelen. Het verhoogt de fitheid, is goed voor je gezondheid, kan intensief, maar ook ontspannend zijn, vermindert stress, is beter voor het milieu  en is een relatief voordelige manier om van A naar B te komen. De meeste mensen fietsen op een fiets met twee wielen, maar als je niet meer zo goed  op een tweewieler kan fietsen is er een goed alternatief: de driewielfiets.

 

Gebruik 

De traditionele driewieler is een driewielfiets met één wiel voor en twee wielen achter waarbij de zitpositie zich boven de trapas bevindt. Hierdoor trap je recht naar beneden en zit je relatief hoog en rechtop op de fiets. De traditionele driewielers zijn lichtlopende driewielers waarbij je eenvoudig op- en af kunt stappen. Voor het fietsen op een traditionele driewieler is vaak wel enige oefening nodig. Op een driewieler gebruik je je evenwicht anders doordat het frame van een  driewielfiets, in tegenstelling tot een tweewielfiets, niet helt in de bocht. Voor ervaren fietsers is dit even wennen, omdat je het gevoel kunt krijgen dat je omvalt in de bocht.

 

Elektrische driewieler

Voel je je niet meer veilig op een elektrische tweewieler? Dan is een elektrische driewieler een goede optie. Een driewieler biedt stabiliteit en veiligheid met elektrische onderstening. Je kunt op deze manier weer meer genieten van de fietstochten.  

 

Driewielers van Huka 

Heb je interesse in een driewielfiets en wil je verschillende driewielers uitproberen? Bij Huka.nl kan je in hun showroom in Varsseveld alle soorten driewielers testen en uitproberen. Maak een afspraak een laat je adviseren. Wil je je vast oriënteren op het gebied van driewielers? Neem dan een kijkje op de website en laat je inspireren. Heb je vragen over hun aangepaste fietsen? Neem dan contact met ze op en ze helpen je graag!

 

https://www.huka.nl/