ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Waar komen die haren toch vandaan

Al lange tijd zijn dames en soms ook de heren heftig bezig met het ontharen van verschillende lichaamsdelen. Dit omdat zij vinden dat het er beter uit ziet, of omdat zij gestroomlijnder zijn kijk maar naar wielrenners of zwemmers.

Oorspronkelijk hebben we over ons gehele lichaam haar, maar door de evolutie van ons als mens is het haar steeds meer weg gegaan. Dit komt doordat wij veel meer bescherming hebben tegenwoordig tegen invloeden van buitenaf dan duizenden jaren geleden. Haar op ons lichaam is er namelijk eigenlijk voor om ons warm te houden. Daarom is het zo dat wanneer we een koude rilling hebben of kippenvel krijgen, onze haren op voornamelijk onze armen omhoog gaan staan. Door dat we niet zo veel haar op onze armen hebben staan beschermt het ons niet heel erg tegen de kou van buitenaf. Toch doet het dat wel een klein beetje. Doordat de haartjes overeind gaan staan ontstaan er een soort van zakjes met lucht. Deze lucht is stilstaand, zoals veel mensen weten is stilstaande lucht isolerend dus krijgen we het toch een beetje warmer.

Toch, ondanks we niet zo veel haar meer hebben op ons lichaam, willen sommige mensen het resterende haar nog weg laten halen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door IPL ontharen. Bij van IPL-ontharing worden de haarzakjes doormiddel van een laserlamp weggebrand als het ware. Deze lamp zorgt ervoor dat de haarzakjes doodgaan en niet meer terugkomen.

Ondanks dat mensen vaak op verschillende plekken het haar laten weg laseren, zijn er ook mensen die juist extra haar willen genereren. Dit is dan vaak op het hoofd. Deze mensen worden vaak in een vroeg stadium kaal of krijgen last van haaruitval. Deze mensen kunnen kiezen voor een haaruitval behandeling of een haargroei behandeling. Deze behandelingen zorgen ervoor dat het haar stopt met uitvallen of het haar weer terug groeit.

http://www.clinic63.nl/