Business / Marketing and Advertising

Wasmandkast maken

De wasmand staat meestal direct in het zicht in de badkamer. Het moet een plek zijn die gemakkelijk toegankelijk is. Toch ziet die wasmand er niet altijd even netjes uit en wil je hem liever uit het zicht hebben. Je kan hem dan verschuilen door hem ergens achter te zetten, maar dan is hij niet gemakkelijk meer te bereiken. In dit artikel laten we je zien hoe je je wasmand in een kastje kan verbergen waardoor hij niet meer opvalt maar toch simpel te bereiken is.

Voor deze wasmandkast heb je de volgende spullen nodig: – een werkblad – een meubelpaneel – drie MDF platen – houtlijm – 2 inboorscharnieren – een wasmand (zonder deksel!) – bouten moeren en zelfborende schroeven – een knop / hendel – potlood – waterpas – boormachine – cirkelzaag – frees

Zaag het werkblad, het meubelpaneel, de MDF platen en de deur op maat. Doe dit met behulp van de cirkelzaag, dit gaat snel en efficiënt. Je kan er ook voor kiezen om alles op maat te kopen of dit op maat te laten zagen in een bouwmarkt. Zet het frame in elkaar door het werkblad vast te maken aan de drie MDF platen. De MDF platen zijn bedoelt voor de zijkanten en onderkant. Mocht je geen witte zijkanten willen hebben dan kan je voor een andere soort hout kiezen of een likje verf toevoegen aan het hout na het in elkaar zetten. Maak vervolgens met het meubelpaneel een stevige basis waar de wasmand op kan leunen. Schroef deze vervolgens vast aan het frame. Frees vervolgens de scharnieren in de deuren, doe dit aan de onderkant zodat je de wasmand naar buiten kan klappen. Leg vervolgens de wasmand in de kast en maak deze vast door een klein houtje door het handvat vast te maken en een plank kruislinks op dit plankje vast te schroeven. Om deze manier kan je het bovenste plankje heen en weer draaien om de wasmand uit de kast te tillen.

https://moerenbout.nl/