Business / Marketing and Advertising

Wat is LED Verlichting met een G9 LED?

Er zijn vele soorten LED Verlichting. Bij introductie van LED lampen is rekening gehouden met reeds gangbare maten verlichting. Voor de meeste soorten lampen zijn er LED lampen beschikbaar. Bijvoorbeeld lampen met gloeidraad, TL verlichting en Halogeen spots kunnen vaak direct worden vervangen met LED Verlichting. In het geval van TL Verlichting is er soms een andere starter vereist, bij een Halogeen lamp is er geen modificatie nodig. Een G9 LED is een populaire vervanging van de Halogeen G9 lamp en biedt een aantal voordelen.

 

Hoe weet je wanneer je een G9 LED lamp nodig hebt?

G9 is één van de standaard maten in het spectrum van Bipin ofwel steekvoet aansluitingen. G9 staat simpelweg voor de afstand van 9 millimeter tussen de twee pinnen. Een G9 LED lamp past in de fitting voor een G9 Halogeen lamp. Daarmee is het heel eenvoudig om LED Verlichting overal in huis te plaatsen zonder de aanwezige fittingen en armaturen te vervangen of aan te passen.

 

Voordelen van een G9 LED

De voordelen van een G9 LED zijn in principe gelijk aan de voordelen voor alle soorten LED Verlichting:

  • LED Verlichting verbruikt minder stroom
  • LED Verlichting heeft een langere levensduur
  • LED Verlichting wordt minder warm dan de meeste andere lampen

 

Het enige nadeel van een G9 LED ten opzichte van een traditionele Halogeen lamp is de hogere aanschafprijs. Maar door de besparing in stroomverbruik en de langere levensduur is LED Verlichting na verloop van tijd de meest kosteneffectieve optie.

https://www.leds-depot.be/