ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Zo bespaart u met Energie Actie eenvoudig op uw energierekening

Iedereen wil natuurlijk wel wat geld besparen op de energierekening. Dit is niet altijd even eenvoudig maar met de tips uit dit artikel komt u er wel. Naast een verlaagde energierekening zorgt het verlaagde energieverbruik ook nog eens voor een mindere belasting voor het milieu. Bent u ook nog eens van plan om van energieleverancier te wisselen? Dit doet u eenvoudig met behulp van Energie Actie. Bij Energie Actie kunt u namelijk alle aanbiedingen die momenteel bezig zijn bij de aanbieders met elkaar vergelijken in een overzicht. Super handig dus!

Neem zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te laten installeren op hun woning. Met het installeren van zonnepanelen gaat u behoorlijk wat centen besparen. Wist u bijvoorbeeld dat zonnepanelen 4x meer rendement opleveren dan het geld op de spaarrekening te laten staan? Daarnaast is het installeren van zonnepanelen ook een goede stap in de juiste richting in het kader van de energietransitie.

Meet het verbruik

Wilt u nou weten waar het bedrag op uw energierekening op gebaseerd is? Dan is de slimme meter de oplossing voor u. door gebruik te maken van slimme meter krijgt u inzichten over het energieverbruik. Naar aanleiding van deze inzichten kunt u eenvoudig het gedrag aanpassen! Als u bijvoorbeeld ziet dat bepaalde apparaten enorm veel energie verbruiken kunt u deze vervangen of minder gebruiken. Tegenwoordig zijn de slimme meters te gebruiken in combinatie met een mobiele applicatie. De applicatie stelt u in staat om op elk moment van de dag te bekijken hoeveel energie er wordt gebruikt.

Verlichting

Let ook eens op de verlichting in uw huis. Vaak heeft u niet eens door dat u het licht in de badkamer aan laat staan. Besteed hier wat extra aandacht aan en u gaat al snel geld besparen. Tevens kunt u alle lampen vervangen voor led lampen.