ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is een term actief in online marketing. Het betreft de manier waarop men de zoekmachines door middel van content (inhoud) beïnvloedt. Het gebruiken van bepaalde zoekwoorden of zoektermen op een internetpagina van een website heeft als gevolg dat de zoekmachines het herkennen en belangrijk achten. De plaats, frequentie en samenhang bepalen allen de waarde die het algoritme eraan zal geven.

Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat uw website hoger in de zoekresultaten komt te staan door het aanspreken van het algoritme. In de handen van een specialist is zoekmachine optimalisatie een krachtig gereedschap voor online marketing.

Zoekmachine optimalisatie – SEA en SEO

Zoekmachine optimalisatie komt ruwweg in twee varianten, betaald en niet betaald. Zoekmachine adverteren (SEA) is de betaalde vorm. Hiermee sluit u een overeenkomst met een zoekmachine eigenaar, meestal Google en die zet u bovenaan de zoekresultaten. Anderen kunnen op een gratis manier hier niet overheen. U betaald echter per klik op uw link en hier moet een redelijk groot budget voor gereserveerd worden.

Dan komen we nu aan bij de gratis variant van zoekmachine optimalisatie (SEO). In tegenstelling tot zoekmachine adverteren (SEA) heeft u bij SEO een kleiner budget nodig. Het is een langzamer proces maar uitgevoerd door een expert even bruikbaar voor het succes behalen voor uw website met internet marketing. U kunt advies inwinnen over of zoekmachine adverteren (SEA) of zoekmachine optimalisatie (SEO) het beste is voor uw bedrijf.

Deskundigen en SEO specialisten

Voor allebei de manieren van zoekmachine optimalisatie zijn deskundigen en specialisten te vinden. Deze maken gebruik van tools en programma’s waarmee zij uw website of webshop goed in de gaten kunnen houden. Het scannen van uw site is belangrijk om een degelijke campagne op te zetten. Ook het verkeer moet gemeten worden en geanalyseerd waar bezoekers op af komen of op afknappen.

Wanneer u wilt dat de inhoud van uw website aanzet tot het doen van een aankoop heeft u baat bij deskundigen en specialisten in conversie. Heeft u behoefte aan professioneel advies? Bij ons online marketing bureau vind u altijd iemand voor uw zoekmachine optimalisatie.