ECMP
Business / Marketing and Advertising

Zonder internet marketing geen website

Internet marketing is noodzakelijk wanneer u online actief bent. Wat is een website die niet gevonden wordt? Internet marketing ondersteund de vindbaarheid en stimuleert de ranking van een website. Wat is een website die niet bekeken, gelezen en/of boeit, waardoor de website eigenlijk geen bezoekers krijgt. Ook hier speelt internet marketing een cruciale rol. Internet marketing wordt ook wel online marketing genoemd, dit heeft te maken met het feit dat het allemaal te maken heeft met de online weergave, vindbaarheid en presentatie van de website. Internet marketing bestaat uit vele verschillende componenten, sommige daarvan bestaan al lang (bijv. content marketing), sommige zijn relatief nieuw (augmented marketing) en er komen steeds weer nieuwe “begrippen” bij. Sommige nieuwe componenten binnen internet marketing verdwijnen nog sneller dan ze bedacht zijn. Dat zegt alles over de snel veranderende technologieën rondom het internet en daarom ook voor internet marketing.

De eerste internet marketing stappen

Wanneer besloten wordt met een bepaald onderwerp (dit kan algemene informatie zijn, maar ook commerciële informatie met betrekking tot diensten of producten – met uiteindelijk als doel inkomen genereren) online te gaan, moet er vanuit internet marketing het een en ander uitgevoerd worden. Van vrij simpele zaken (bijv. waar wordt de website gehost, al moet zelfs dat niet geheeld onderschat worden, de hosting leverancier moet niet voor de zoekmachines “besmet” zijn, goede snelheid kunnen leveren en goede ondersteuning geven. De keus op een gerenommeerde leverancier is vrij eenvoudig en absoluut correct.), tot veel complexere zaken (bijv. moet er gebruik gemaakt worden van augmented marketing). Wanneer de basis keuzes gemaakt zijn, moet er de best passende domeinnaam gekozen worden. Dit klinkt ook weer redelijk eenvoudig, maar ook hier zijn enkele zaken van belang. Zoekmachines zien graag de “brand” terug in de domeinnaam en ook de landencode (.nl, .de, enz.) voor het land waarvoor de website bestemd is. En deze domeinnaam moet nog beschikbaar zijn ook. Indien dit geheel rond is, is er een lege website, die geregistreerd en gehost is.

Internet marketing en vervolgstappen

Voordat men binnen internet marketing de website gaat inrichten, moeten de SEO on-page specialisten aangeven waaraan exact moet worden voldaan bij het opleveren van de inhoud met behulp van content marketing. Er zijn regels voor de titel, de beschrijving en de headers. Daarnaast moet binnen de inhoud maximaal 10% van de woorden het zoekbegrip bevatten en dit zoekbegrip moet ongeveer 4-5 maal in de eerste alinea voorkomen, waarvan de eerste keer vrijwel vooraan. De afsluitende zin moet dit zoekbegrip nogmaals bevatten. Het is duidelijk dat internet marketing een deel van de voorbereidingen bevat die nog niet eens online zichtbaar zijn.