ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat doe ik bij een lekkage?

Natuurlijk zit niemand te wachten op problemen. Al helemaal niet op problemen die te maken hebben met het dak van diegene haar of zijn woning. Er is niks wat vervelender is dan een lekkage die plotseling ontstaat in het dak. Niemand zit te wachten op een daklekkage.

Je kunt een huis geen huis noemen zonder een dak. Een dak houdt het hele huis namelijk bij elkaar. Het is slim om er alles aan te doen om een daklekkage te voorkomen. Anders moet je een daklekkage repareren. Wanneer het dak begint met lekken, kom je al snel van de regen in de drup. Wat sowieso handig is, is om een dakinspectie uit te voeren die gratis is. Dit kun je bij verschillende dakdekkers doen.

 

Onverhoopte situatie

Wanneer het dak toch onverhoopt gaat lekken, moet je hier snel op anticiperen. Vaak is een lekkage het gevolg van een dak wat slecht of nauwelijks onderhouden is. Het dak kan gaan lekken door zware weeromstandigheden. Voorbeelden hiervan zijn sneeuw, een heftige regenbui of een storm. Het hout gaat lekken of het dakbeschot is aangetast.

 

Snel schakelen

Je kunt wel zeggen dat een lekkage gebeurt op een tijdstip wat ongelegen en onverwacht is. Vandaag de dag zijn er al genoeg dingen waar we ons druk over kunnen maken. Extra zorg over een dak wat lekt hoort daar eigenlijk niet bij. Wat zou je moeten doen als jouw dak toch gaat lekken? De beste actie die je kunt uitvoeren is het bellen van een spoedlijn van een dakdekker. Het nummer daarvan vind je op het internet. Wanneer je zo een spoedlijn belt, staat het dakdekkersbedrijf binnen 24 uur op het dak. Dat is toch ideaal? Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Het bedrijf zal je helpen. In elke provincie is er wel een geschikte dakdekker. Er zijn ook dakdekkers die in verschillend provincies actief zijn. Een bepaalde dakdekker is bijvoorbeeld actief in de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland.

http://dakbeheerhermans.nl