ECMP
Image default
Offers

Wat mag je als je 18 bent doen

Het 18e jaar is iets waar veel jongeren naar uit kijken, je krijgt meer verantwoordelijkheid en je kan als een jong volwassene gezien worden. Dit betekend dat er veel meer verantwoordelijkheden bij komen kijken en dat er gevolgen aan kunnen zitten. Wanneer je namelijk iets doet dat volgens de wet niet mag wordt je bestraft als een volwassenen. Maar je kan ook heel veel krijgen. Hierbij kan je denken aan de zorgtoeslag die je kan aanvragen wanneer je 18 bent. Dit betekend echter wel dat je de zorgverzekering ook moet betalen. Maar je kan ook studiefinanciering aanvragen en een Ov-studentenkaart, vereist is wel dat je naar school gaat en deze ook betaald.

 

Je mag ook stemmen als je 18 bent geworden, zelf mag je je stem uitbrengen maar je kan ook gekozen worden met het gevolg dat je op je 18e ook een minister-president mag worden. Een beetje krom is wel dat je pas op je 24ste burgemeester mag worden. Maar je mag ook bij veel clubs en discotheken naar binnen en alcoholische dranken halen en drinken. Echter ze moeten wettelijk garant voor je blijven staan tot je 23ste levensjaar. Ook mag je nog een aantal andere dingen zoals sigaretten halen, maar je mag ook iemand aanklagen, ’s nachts gaan werken en bij de politie werken. Werken bij de land- of luchtmacht mag al eerder dit geld ook voor de marine.

 

Maar er is nog een ander ding waar het merendeel van de 18 jarigen naar verlangt. In de randstad zijn ze er want minder happig om dan in het oosten (verticaalgezien, dus ook in het noorden en het zuiden). Het is ook al zo dat het mag vanaf een leeftijd van 16,5. Er zitten dan alleen nog een paar voorwaarden aan. We hebben het natuurlijk over je autorijbewijs halen. Vanaf je 18e jaar mag je ook alleen in de auto rijden zonder begeleider/coach. Dit omdat je al op je 16,5 mag op gaan voor je rijbewijs, maar nog niet zelfstandig mag rijden. Om de veiligheid in de auto te waarborgen maken veel auto’s nu gebruik van een achteruitrijcamera. Sommigen zelfs van een achteruitrijcamera draadloos, op deze manier kan gemakkelijk het overzicht bewaard worden en kan er gemakkelijk en veilig achteruit gereden worden.

http://achteruitrijcamerawinkel.nl/