ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

De mogelijkheden van chatbots

Messenger marketing is hot! Kom in direct contact met je klanten, 24/7. Automatiseer je sales en je customer service. Stel het een keer in en kijk er daarna nooit meer naar om. Dit is pas een kleine grip van de voordelen van chatbots voor je bedrijf. De mogelijkheden van chatbots, die zijn eindeloos. Benieuwd? Hier geven we je wat voorbeelden:

Automatiseer je klantenservice

Veel vragen van klanten zijn hetzelfde. Je bent telkens dezelfde vragen aan het beantwoorden. Hoe handig zou het zijn als je de klant zijn problemen duidelijk laat maken om vervolgens de juiste antwoorden voor te schotelen? Zonder dat je hier tijd aan hoeft te besteden? 24/7? Ik zeg, doen! Met een Facebook chatbot kun je makkelijk je customer service laten automatiseren. Je stuurt al je klanten naar je chatbot op Facebook en laat ze zelf de antwoorden vinden. Is de vraag toch uniek, dan kun je ze ten alle tijden de optie geven om met een mens contact op te zoeken. Bespaar personeelskoste en tijd.

Meer verkopen als ecommerce website

Als ecommerce website kun je mensen die je Facebook pagina bezoeken contact laten opnemen met je bot. Je bot stelt eerst een paar vragen over in wat voor producten ze geïnteresseerd zijn. Zo wordt er uiteindelijk gefilterd naar een productcategorie. Dan kan de bot producten voorstellen inclusief bijbehorende afbeeldingen. Ten alle tijden kan de klant meer informatie aanvragen en naar de website worden geleid. Zelfs de maat van een kledingstuk kan worden uitgekozen in Facebook Messenger. De klant kan uiteindelijk zelfs betalen binnen Messenger! Een andere optie is om de klant naar de website te leiden met het juiste product in het winkelmandje en de klant daar laten betalen.

Nog meer interactie als proffesionele blogger

Stuur mensen vanuit je chatbot naar je meest populaire blogs. Ontdek vantevoren de interesse van de lezer om het juiste stuk content aan te leveren. Heb je nieuwe artikel? Je kan je subscribers op elk moment je nieuwe content sturen! Wanneer mensen namelijk reageren op je chatbot binnen Facebook geven ze je automatisch toestemming om in de toekomst berichten van je te ontvangen. Zie het als een e-mail lijst, maar dan lucratiever.

Interesse in chatbots? Neem contact op met SMIDIT. De professionals in het maken van chatbots voor bedrijven. Ze maken winstgevende, professionele en originele bots als Messenger marketing. Een echte aanrader.

https://www.smid-it.nl/chatbots/