ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

https://www.ottoworkforce.nl/vacature/

Tijdens het sollicitatiegesprek proberen de werknemer en werkgever te kijken of er een match is. U moet goed passen bij de vacature om de baan te krijgen. De werkgever u beoordelen op heel wat criteria, met name op de capaciteit om de te verrichten werkzaamheden uit te voeren. Hier leest u wat de meest gestelde vragen zijn tijdens een sollicitatiegesprek en hoe u op deze vragen kunt antwoorden.

 

Vertel eens iets over jezelf?

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag. De interviewer wil kijken hoe jij reageert op deze vraag en geeft je de kans jezelf te presenteren. Het beste antwoord op deze vraag is om iets te vertellen over jezelf en waar je passies liggen. Het juiste antwoord op deze vraag is een korte pitch van ongeveer een minuut. Belangrijk is dat jouw antwoord niet voelt als een opsomming, maar dat het lijkt alsof je na hebt gedacht over je antwoord. De pitch zelf kan over van alles zijn, onze tip is dat je een onderwerp kiest waar je passie voor hebt. Zo kan je aan de interviewer zien dat je gepassioneerd bent. Dit geeft je de grootste kans op een baan.

 

Wat is je beste kwaliteit?

Deze vraag kun je bijna 100% verwachten op een sollicitatie. Je moet je hier dan ook zeker weten op voorbereiden. Een goede manier van deze vraag beantwoorden is om een of twee kwaliteiten kort voor te lichten. Super belangrijk is om praktische voorbeelden te geven bij je kwaliteiten.

 

Wat is je slechtste kwaliteit?

Deze lijkt heel erg op de vorige. Je kunt er verzekerd van zijn een variatie op deze vraag te krijgen op je sollicitatie. Het juiste antwoord is om weer een kwaliteit te kiezen en die uit te lichten. In plaats van een positieve zwakte kunt u een echte slechte kwaliteit noemen. Het is dan heel belangrijk om er bij uit te leggen wat u doet om de slechte kwaliteit in toom te houden.

 

Veel succes bij uw sollicitatie. Op zoek naar een nieuwe baan? Meld u direct aan bij uitzendbureau ottoworkforce.nl

 

 

https://www.ottoworkforce.nl