ECMP
Image default
Business / Marketing and Advertising

Succesvolle Niche Marketing

Het begrip Niche Marketing, is eindelijk weer eens een (internet) marketing begrip, dat precies zegt waar het voor staat. De marketing van een niche product of dienst. De hele marketing wereld is al eeuwig sterk in het bedenken van interessante, nieuwe, begrippen, echter de internet marketing wereld is er nog sterker in. Veel van deze begrippen zijn logisch en duidelijk, maar ook zeer veel zijn volledig onduidelijk. De term viral marketing zal door de gemiddeld burger waarschijnlijk niet begrepen worden, net als veel andere begrippen. Echter iedereen die weet wat de betekenis van het woord niche kent, begrijpt onmiddellijk waarvoor het begrip Niche Marketing staat. En zelfs iemand die het woord niche niet kent, is eenvoudig uit te leggen wat daar de betekenis van is en wanneer hij of zij dit snapt, wordt direct begrepen wat Niche Marketing is.

Niche Marketing, de betekenis

Het woord niche komt uit het Frans (“nestelen”) en beschrijft een biologisch begrip. Bijvoorbeeld een uniek dier, dat leeft in een omgeving waar hij niet bedreigt wordt en meer dan voldoende voeding stoffen beschikbaar heeft. Dit omgezet naar niche zoals wij het gebruiken, een bepaald, uniek, product vrijwel zonder concurrentie, bestemd voor een specifieke, afgebakende, doelgroep, die het absoluut nodig heeft, of absoluut wil hebben. Zoiets wil ieder bedrijf wel en verkopers zijn er helemaal gek op. Ze hoeven vrijwel niets te doen. De juiste marketing en de doelgroep hapt toe. Niche Marketing is een onderdeel binnen internet marketing die zich dus bezig houdt met de marketing van niches. Niche Marketing is iedere keer weer uniek en vrijwel iedere keer voor een andere, unieke, doelgroep. Wanneer duidelijk is dat een nieuw product (of dienst) echt uniek en “noodzakelijk” is en de doelgroep is volledig duidelijk, is het ook niet zo lastig een Niche Marketing campagne op te zetten.

Niche Marketing, een voorbeeld

Stel er komt een boormachine die in plaats van gaten boord, gaten dicht kan maken, dan weet je zeker dat het uniek is (en wanneer tijdig en goed gepatenteerd, ook blijft) met een duidelijke doelgroep. Eventueel de bouwwereld, maar zeker de doe-het-zelver. Niche Content Marketing moet mogelijk vooraf gegaan worden door “ouderwetse” reclame (tv, krant, bushokjes), maar is dan zeer eenvoudig. Noem het apparaat bijvoorbeeld ontboormachine. Men zal dit woord snel en eenvoudig onthouden. Gebruik de juiste zoektermen op uw website, de doelgroep aanbidt de zoektermen en zal er driftig naar zoeken. Het is zo uniek dat, met de juiste SEO-aanpak, de website en de ontboormachine snel gevonden gaan worden. Hiermee is het duidelijk wat Niche Marketing is en hoe snel het succesvol kan zijn.

Related Posts

Vraag hulp aan een digital marketingbureau!

Artikel marketing en tennisarm

Artikel marketing en categorie├źn